середа, 05 квітня 2023 02:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує хвилеподібну атаку з Чорного моря – ОК "Південь"

Росія готує хвилеподібну атаку з Чорного моря – ОК "Південь"
Росіяни націлили на України 40 ракет. Фото: Лівий берег

Росія посилила своє корабельне угруповання у Чорному морі. Існує висока ймовірність ракетних ударів по Україні, в тому числі хвилеподібних.

Окупанти вивели на бойове чергування шість ракетних носіїв з сумарним залпом ракет до 40 одиниць, розповіла на телемарафоні керівниця об'єднаного координаційного штабу сил оборони Півдня Наталя Гуменюк, інформує Gazeta.ua.

Вона закликає українців реагувати на всі сигнали повітряних тривог.

У Чорному морі ворог зосередив корабельне угруповання у розмірі 15 одиниць. З них чотири надводні носії крилатих ракет та два носії підводних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВМС повідомили про загрозу: Росія націлила "Калібри" на Україну

Не виключено, що ворог здійснюватиме хвилеподібну атаку – використовуватиме різні типи ракет як повітряного, так і морського базування.

У росіян залишилося не так багато ракет, тому вони використовують їх більш економно. Тож не виключено, що для атаки вони використовуватимуть іранські дрони-камікадзе, адже погодні умови, на жаль, дозволяють застосовувати їх. Росіяни, за словами Гуменюк, можуть використати групу Shahed для відволікання ППО.

"Під час бойової роботи, під час повітряної тривоги не можна сповіщати ані напрямки, куди слідкують ті чи інші баражуючі снаряди або ракети, ані роботу протиповітряної оборони за тими навіть обласними напрямками, де це відбувається. Чекайте офіційної інформації", – наголосила Гуменюк.

Російські загарбники в Україні змінили тактику ударів через зменшення запасів ракет. Окупанти вже не можуть завдавати масованих атак у такій кількості, як раніше, тому часто використовують керовані авіаційні бомби, заявила Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує хвилеподібну атаку з Чорного моря – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі