понеділок, 03 квітня 2023 11:03

У ВМС повідомили про загрозу: Росія націлила "Калібри" на Україну

На ранок 3 квітня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває п'ять російських кораблів.

Два з них ‒ носії крилатих ракет загальним залпом 12 "Калібрів". Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  У Чорному морі перебуває два ракетоносії РФ
У Чорному морі перебуває два ракетоносії РФ

В Азовському морі перебуває один ворожий корабель. А в Середземному ‒ до семи суден РФ. Із них три ‒ носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вивела ракетоносії в Чорне море: повідомляють про загрозу ударів "Калібрами"

"За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 14 суден, з них шість продовжило рух у напрямку протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 24 судна, з них сім продовжили рух у напрямку протоки Босфор", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Російські загарбники в Україні змінили тактику ударів через зменшення запасів ракет. Окупанти вже не можуть завдавати масованих атак у такій кількості, як раніше, тому часто використовують керовані авіаційні бомби, заявила в ефірі інформаційного телемарафону керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «У ВМС повідомили про загрозу: Росія націлила "Калібри" на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі