неділя, 03 вересня 2023 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активізувала незаконну мобілізацію на ТОТ за допомогою псевдовиборів

Росія активізувала незаконну мобілізацію на ТОТ за допомогою псевдовиборів
Росія активізувала незаконну мобілізацію на ТОТ. Фото: AP

Створені окупантами у тимчасово окупованій Луганській області "військкомати" отримали вказівку пришвидшити заходи постановки на так званий військовий облік місцевих мешканців.

Ймовірно, загарбники хочуть збільшити й прискорити темпи незаконної мобілізації та використають для цього псевдовибори на окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Криму проти примусової мобілізації

Зокрема, під час організованих РФ псевдовиборів планують уточнити списки осіб, що можуть потрапити під незаконну мобілізацію, пише відомство.

"Саме з цією метою окупаційні адміністрації дозволили реєструватись на "виборчих дільницях" за допомогою будь-якого документа, що посвідчує особу, зокрема, українські паспорти та посвідчення водія", – зауважує ЦНС.

У відомстві закликали оминати створені окупантами "виборчі дільниці" та за можливості залишити своє помешкання на період "осіннього загострення у ворога".

У Росії мігрантам, які нещодавно отримали громадянство РФ, вручають повістки.

Зокрема, в Красноярському краї затримала 21 мігранта з російським громадянством, які не перебувають на обліку у військкоматах, і видала 18 з них військові повістки, йдеться у звіті ISW.

Крім того, російські силовики провели рейди в торгових центрах та на ринках Нижньогородської області. Там також вручили військові повістки 50 мігрантам, які нещодавно набули російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізувала незаконну мобілізацію на ТОТ за допомогою псевдовиборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі