середа, 31 серпня 2022 14:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи зупинили місію МАГАТЕ

Російські терористи зупинили місію МАГАТЕ
Російський терорист біля захопленої Запорізької атомної електростанції. Фото: Getty Images

Делегація Міжнародного агентства з атомної енергії, яка виїхала на захоплену російськими терористами Запорізьку атомну електростанцію, стоїть у черзі на КПП у Запорізькій області.

Окупанти заявляють, що місія МАГАТЕ "стоятиме в черзі", щоб потрапити на окуповану територію і, зокрема, на ЗАЕС, пише "ТСН".

Член створеної окупантами так званої "ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області", колаборант Володимир Рогов заявив, що представники МАГАТЕ могли "безпечно, швидко і без перепон" дістатися АЕС через окуповані території.

Також заявив, що "спецперепустки" їм робити не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва запропонувала направити миротворців на ЗАЕС

Вчора місія МАГАТЕ прибула до Києва. Президент Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором агентства Рафаелем Маріано Ґроссі. Говорили про демілітаризацію Запорізької АЕС.

Сьогодні колона автомобілів місії вирушила до станції.

31 серпня російські окупанти обстріляли місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС. Також обстрілювали у ніч проти 29 серпня. У місті зайнялася пожежа.

Минулого тижня станція вперше в історії повністю від'єдналась від енергомережі. Це сталося в результаті пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС. На околиці Енергодара росіяни підпалили ліс.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи зупинили місію МАГАТЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі