понеділок, 23 січня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи вдарили по мирних жителях Харківщини ‒ повідомляють про поранених та загиблих
3

Російські терористи продовжують обстрілювати мирні населені пункти Харківщини.

Минулої доби під вогнем противника були міста та села Куп'янського, Харківського, Богодухівського й Чугуївського районів. Про це у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Росіяни продовжують обстрілювати мирні населені пункти Харківщини
Фото: t.me/synegubov
Росіяни продовжують обстрілювати мирні населені пункти Харківщини
Росіяни продовжують обстрілювати мирні населені пункти Харківщини

За його словами, у Куп'янську ворожий снаряд влучив у подвір'я житлового будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишається на всій території: Генштаб попередив українців про загрозу

"У Вовчанську також зафіксовано влучання у приватний будинок. Поранення зазнав 49-річний чоловік. У селі Петрівка Золочівської громади від ворожого артобстрілу загинула 67-річна жінка", ‒ зазначив Синєгубов.

Він також повідомив, що 22 січня близько 22:00 росіяни вдарили ракетами, попередньо із ЗРК С-300, по селищу Пісочин Харківського району. Там зруйновано господарчу споруду. Обійшлось без постраждалих.

Зенітно-ракетний комплекс С-300 створений, щоб перехоплювати швидкісні цілі у повітрі. Ракети наводяться, отримуючи команди від радіолокаційної станції на землі – максимальна дальність цих команд – зона прямої видимості, близько 40 кілометрів. Хоча російські військові стріляють і на більшу дальність.

У Харкові ввечері 22 січня лунали потужні вибухи. Російські окупанти обстрілювали із ЗРК С-300 та артилерії з території Бєлгородської області. Про це повідомляли місцеві пабліки.

Генерал армії Сполучених Штатів Америки Кейт Келлоґ і делегація американських військових відвідали визволений від російських окупантів Ізюм у Харківській області. Американці на власні очі побачили масштаби руйнувань, спричинені російськими обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи вдарили по мирних жителях Харківщини ‒ повідомляють про поранених та загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі