середа, 25 жовтня 2023 00:12

Російські окупанти ослабили штурм Авдіївки: причина

Російські окупанти ослабили штурм Авдіївки: причина
Наслідки чергового російського обстрілу Авдіївки. Фото: Нацполіція

Російські окупанти за останні два дні майже вдвічі зменшили кількість штурмів на Авдіївському напрямку.

Це пов'язано з великим втратами загарбників. Про це повідомив в ефірі телемарафону у вівторок, 24 жовтня, речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, кількість бойових зіткнень з 22 по 24 жовтня знизилася з 57 до 28, із них 80% - на Авдіївському напрямку.

За останні п'ять днів російська армія втратила у Донецькій області в операційній зоні ОСУВ Таврія близько 2400 осіб убитими та пораненими, повідомив Штупун. Крім того, військові угруповання "Таврія" знищили 150 одиниць ворожої бронетехніки, зокрема 54 танки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили атаки росіян на семи напрямках і продовжують контрнаступ - зведення Генштабу

Російські війська активізували наступ на Авдіївку 10 жовтня.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що того дня був, "мабуть, найбільший наступ на місто за всю повномасштабну війну". У ЗСУ розповіли, що окупанти хочуть оточити Авдіївку, кидаючи велику кількість техніки та особового складу.

За даними британської розвідки, атаки на Авдіївку призвели до збільшення втрат Росії на 90%.

Російські окупанти на Авдіївському напрямку активно намагаються атакувати, оскільки на захопленій частині Донецької області є багато посіпак РФ-бандитів, які хочуть, щоб ця частина Донбасу так і залишилася територією, на якій немає законів.

Це абсолютно політичне рішення. Таку думку щодо ситуації на Донбасі висловив радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти ослабили штурм Авдіївки: причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі