четвер, 03 жовтня 2024 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська армія обстрілює населені пункти Курщини, де відсутні українські військові

Російська армія обстрілює населені пункти Курщини, де відсутні українські військові
Російська армія обстрілює населені пункти Курщини, де відсутні українські військові. Фото: english.nv.ua

Російська армія продовжує обстрілювати населені пункти в Курській області Росії, де відсутні українські військові.

Ці дії викликають нерозуміння у місцевого населення, повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Forbes: Росіяни мали на Курщині багато артилерії, але не розвернули її правильно

Російські війська продовжують масовані обстріли підконтрольних Україні територій Курської області, попри відсутність українських військових у цих населених пунктах. Місцеві жителі не розуміють причин таких атак, зазначає Мисник.

"Місцеве населення не розуміє, чому по них б'ють росіяни, бо українських військових навіть поруч немає. Але місцеві потерпають, вони змушені по кілька годин ховатися по підвалах, а інколи по пів доби там проводять", - сказав він.

Українські військові забезпечують жителів підконтрольних Україні територій Курської області водою, їжею та ліками. Також українські сили намагаються відновити водопостачання та електроенергію, зокрема за допомогою генераторів, зазначив речник.

"Все це лягає на плечі саме військових, бо ми дотримуємося всіх вимог міжнародного гуманітарного права і забезпечуємо місцеве населення всім необхідним", - підсумував Мисник.

За інформацією видання, провальну атаку війська РФ здійснили наприкінці минулого тижня. Наступ був націлений на Пльохово. Біля цього населеного пункту є дві основні оборонні споруди, створені росіянами, - протитанкові пастки та прилеглий комплекс піхотних траншей.

"Російська колона застрягла в протитанкових пастках - траншеях та лініях бетонних загороджень, які росіяни побудували перед українським заходом у Курську область на початку серпня", - йдеться у публікації.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія обстрілює населені пункти Курщини, де відсутні українські військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі