середа, 13 червня 2012 13:23

Рівняни ходили під бетонною брилою, яка будь-якої миті могла впасти їм на голову

Рівняни ходили під бетонною брилою, яка будь-якої миті могла впасти їм на голову
Бетонні сходи висіли на "чесному слові"

Аварійні бетонні сходи вагою у кілька тон довелося демонтувати рятувальникам Рівного учора 12 червня. Їх викликали працівники місцевого житлово-комунального підприємства. Як виявилося під час перевірки - на рівні сьомого поверху у будинку по вулиці Соборній, 257 обвалилася величезна брила. Це були сходинки пожежної драбини, які нависають над двором. Будь-якої миті вони могли упасти людям на голови.

Брила довжиною у 10 сходинок тріснула і одним кінцем зависла у повітрі. Унизу під нею є прохід, на стіні розклеєні паперові об'яви, а плитка розписана фарбою з балончиків.

"Добре, хоч зараз це виявили. Бо наскільки міцно тримався стіни інший кінець, навіть страшно подумати. Внизу же люди постійно ходять, діти наші граються", - кажуть мешканці, які повиходили на двір. – "А ще всі розхвилювалися після новин, коли в неділю несподівано розвалився будинок у Луцьку. Наша дев'ятиповерхова ще відносно не стара, але теж має проблеми – буває, що плитка осипається і падає зверху. А тут відвалилася ціла брила. Майже цілий ранок демонтували ті сходи. Ними рідко користуються, бо немає потреби. Часом підлітки пробували туди вилізти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвалився готель біля Львівського аеропорту

Щоб зняти небезпечну плиту рятувальником довелося підігнати спецтехніку. Арматуру розпиляли і зняли автокраном.

"Бетонний марш уже не тримався і становив загрозу. Наші підрозділи допомогли комунальникам зняти його і безпечно спустити на землю", - каже Віктор Бабак, заступник начальника відділу МНС у Рівному та Рівненському районі.

Будівля знаходиться на балансі асоціації "Рівнеагробуд". Тепер жителі дев'ятиповерхівки переймаються, щоб не завалилися пожежні сходи й на іншому боці.

"Проблем вистачає - часто в підвалі стоїть вода, фундамент підмивається. Весною три доби сиділи без світла, бо чогось електрику вибило. Будівля давно потребує ремонту. Ми уже і до мера Володимира Хомка не раз зверталися. Але особливо допомогти чиновники нам не можуть, бо будинок не перебуває на балансі міста", - каже мешканка Ольга Гоч.

Зараз ви читаєте новину «Рівняни ходили під бетонною брилою, яка будь-якої миті могла впасти їм на голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі