вівторок, 17 травня 2022 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ збільшить кількість атак, щоб поновити наступ на Донбасі - британська розвідка

Росія, ймовірно, вдалася до все більшої залежності від невибіркового артилерійського бомбардування.

У Кремля обмежені можливості виявлення цілей. Путін не бажає ризикувати регулярно літати бойовими літаками за межами своєї лінії фронту. Про це пише міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з мінометів обстріляли прикордонників на Сумщині

Найближчими тижнями Росія, ймовірно, продовжить покладатися на масовані артилерійські удари, намагаючись відновити темп свого просування на Донбасі.

"У Чернігівській області приблизно 3500 будівель зруйновано або пошкоджено під час просування Росії до української столиці. 80% збитків завдано житловим будинкам", - пише розвідка.

Масштаби цієї шкоди вказують на готовність Росії застосувати артилерію проти населених районів, мінімально враховуючи дискримінацію або пропорційність.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 
Наступ російських військових на Донбасі сповільнився і навряд чи різко прискориться у найближчий місяць. За останній місяць окупаційні війська не змогла досягти серйозних успіхів і дуже відстають від графіка. Росія вже втратила третину своїх сил, які зосередила навколо України станом на 24 лютого.
Зараз ви читаєте новину «РФ збільшить кількість атак, щоб поновити наступ на Донбасі - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі