субота, 10 серпня 2024 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ тримає у Чорному морі носій "Калібрів"

Станом на 06:30 суботи, 10 серпня, у Чорному морі зафіксовано один російський корабель.

Це носій крилатих ракет загальним залпом до чотирьох "Калібрів", повідомляють у Військово-морських силах ЗСУ.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  Росія тримає ракетоносій у Чорному морі
Росія тримає ракетоносій у Чорному морі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії невигідно відновлювати знищену ЗСУ субмарину "Ростов-на Дону"

В Азовському морі ворожих кораблів немає. А в Середземному РФ тримає два свої кораблі. Один з них є носієм "Калібрів" загальним залпом до чотирьох ракет.

За добу в інтересах РФ Керченською протокою пройшли сім суден до Чорного моря. Шість з них продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря пройшли шість суден, з них одне рухалось з протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - додають у ВМС.

Сили оборони України 2 серпня завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму. Було суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф".

Крім того, внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Зараз ви читаєте новину «РФ тримає у Чорному морі носій "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі