пʼятниця, 01 липня 2022 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, скільки окупантів зазнали поранень в Україні

Резніков розповів, скільки окупантів зазнали поранень в Україні
Росія несе великі втрати в Україні. Фото: eastnews.ua

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну понад 90 тис. окупантів зазнали поранень.

Російське керівництво багатьох росіян видає як "загублених", щоб не виплачувати грошові компенсації родинам, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Ворог втратив понад 30 тисяч своїх солдатів в Україні. Понад 90 тисяч росіян поранено. Багато зниклих безвісти", – сказав міністр.

За його словами, ворог прагне вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Також ставить завдання з утримання та забезпечення сухопутного коридору з окупованим Кримом, блокування морських комунікацій України в Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на Зміїному втратила техніки на понад $900 млн – Forbes

Територію Білорусі Росія використовує для завдання ракетних ударів по Україні.

Також Резніков наголосив, що "зберігати обличчя" президенту РФ Володимиру Путіну, на що досі натякають окремі партнери, уже пізно.

"Після звірств і злочинів у Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі... Ми захищаємо свої землі, боремося за свободу, захищаємо весь європейський континент. Просто разом переможімо ворога", – закликав міністр.

Втрати російських окупантів в Україні на 1 липня становлять 35 750 осіб. Ще 150 окупантів поповнили лави "200-х" 30 червня. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, скільки окупантів зазнали поранень в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі