пʼятниця, 25 серпня 2023 21:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пообіцяв піти у відставку і назвав умову

Резніков пообіцяв піти у відставку і назвав умову
Міністр оборони України Олексій Резніков запропонував укласти парі. Фото: Українська правда

Міністр оборони України Олексій Резніков запропонував укласти парі.

Зокрема, пообіцяв, що якщо звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтвердяться, то він подасть у відставку. Про це він сказав у коментарі NV.

"Я пропоную парі. Якщо виявиться, що Міністерство оборони дійсно поставило 180 тис. літніх курток замість зимових, то я, міністр оборони України Олексій Резніков, пишу заяву про відставку", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Махінації із закупками курток для ЗСУ: до схеми причетний нардеп від "Слуги народу"

Якщо ж це виявиться брехнею, тоді, пропонує Резніков, нардеп Анастасія Радіна йде зі своєї посади, а журналіст "Української правди" Михайло Ткач йде з видання і на три роки припиняє займатися журналістикою.

"Арбітрами на це парі я запрошую Комітет з депутатської етики ВРУ та Комісію журналістської етики, а спостерігачами – редакції авторитетних українських видань. Пропоную написати про це парі й приєднатися, ставши спостерігачами", – сказав Резніков.

Міністр також пообіцяв надати всі документи, докази, факти і матеріали, що стосуються справи, щоб переможець спору був очевидний.

Про скандальні закупки комплектів одягу для ЗСУ розповіли на засіданні антикорупційного комітету при Верховній Раді.

Міністр оборони Олексій Резніков на нього не прийшов. Виступав його заступник Денис Шарапов, передає "Українська правда".

Очільник слідчої комісії Верховної Ради Ярослав Железняк сказав, що в історії закупки задіяли схему поламаного інвойсу.

Він продемонстрував рахунок з турецької митної бази, де вказана ціна на куртки і штани. Вона втричі менша, ніж в документах Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пообіцяв піти у відставку і назвав умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі