неділя, 20 серпня 2023 15:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по Чернігову був направлений на людей біля театру

Ракетний удар по Чернігову був направлений на людей біля театру
Російська ракета вибухнула у повітрі. Фото: МВС

Основна сила вибуху у Чернігові була спрямована саме на людей, які перебували навколо драмтеатру.

В ефірі телемарафону про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов, передає Gazeta.ua.

"Росія використала ракету Іскандер-М. І є кілька налаштувань цієї ракети. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася в повітрі. Такий вид налаштувань робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості. Драмтеатр, безумовно, також отримав пошкодження, але є припущення, що основна сила вибуху була спрямована на оточуючих людей, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Чернігова: Чаус розповів, що відбувалося у драмтеатрі

Розслідування здійснюється за двома магістральними напрямами. Перший – це встановлення осіб, які ухвалювали рішення про удар і влаштовували його.

Також вивчають усі обставини щодо того, що відбувалося у театрі. Голова Чернігівської області В'ячеслав Чаус сказав, що там не було виставки безпілотників.

Російські терористи вдень 19 серпня завдали ракетного удару по Чернігову, ракета влучила у центр міста. Внаслідок обстрілу загинуло сім осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по Чернігову був направлений на людей біля театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі