неділя, 13 березня 2011 10:52

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Радіація в районі японських АЕС перевищила допустимий рівень в два рази

Радіація в районі японських АЕС перевищила допустимий рівень в два рази

Вранці в неділю в районі японських атомних електростанцій "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" було зафіксовано короткострокове перевищення допустимого рівня радіації приблизно в два рази, передає агентство "Кіодо" з посиланням на генерального секретаря уряду Японії Юкіо Едано.

За словами Едано, в один момент ефективна доза випромінювання становила 1204 мікрозівертів при допустимому рівні в 500 мікрозівертів. Середній показник в ніч на неділю - 882 мікрозіверта.

Між тим з ладу вийшли системи охолодження вже шести реакторів: першого, другого і третього на "Фукусіма-1", і першого, другого і четвертого на "Фукусіма-2". Реактори намагаються остуджувати за допомогою морської води. Едано не виключив, що в одному з реакторів почалося плавлення.

Влада розширила зону безпеки навколо атомних станцій з 10 до 20 кілометрів, евакуювати довелося близько 170 тисяч осіб. При цьому опромінення виявили вже у 22 осіб, вони перебувають у лікарнях. Раніше повідомлялося, що від радіоактивного випромінювання можуть постраждати до 160 осіб.

Аварії на японських АЕС сталась 11 березня після землетрусу магнітудою 8,9 і подальшого цунамі. За останніми даними, в результаті повеней, пожеж і зсувів більше 12 тисяч будинків було зруйновано. Точна кількість жертв поки не названа, однак вона може перевищити тисячу осіб.

Зараз ви читаєте новину «Радіація в районі японських АЕС перевищила допустимий рівень в два рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі