субота, 12 березня 2011 12:27

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Україна відправить до Японії загін рятувальників з собаками

Україна відправить до Японії загін рятувальників з собаками

Уряд України готовий надати усю необхідну допомогу Японії, що постраждала від стихійного лиха.

До готовності вилетіти приведені загін рятувальників зі спеціальним обладнанням для роботи в районах, постраждалих від землетрусу, повідомляє прес-служба МНС.

Загалом це 45 осіб та собаки, навчені шукати людей під завалами.

"МНС спорядило гідропневматичне рятувальне обладнання і засоби малої механізації, що дозволяють здійснювати розрізання металевих конструкцій та піднімати бетонні плити великої ваги. Зібрані комплекти альпіністського спорядження і засоби освітлення", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у разі потреби працювати у зоні, ураженій радіаційними викидами, загін оснащений засобами радіаційно-хімічної розвідки та захисту.

Всі пропозиції про надання допомоги через МЗС України передані до посольства Японії в Україні, зазначили у МНС. В разі звернення офіційного Токіо, уряд невідкладно направить усі необхідні засоби порятунку людей.

Нагадаємо, 11 березня сталася серія підземних поштовхів в Японії. Найпотужніший землетрус магнітудою 8,9 стався на глибині 32 км в 400 км від Токіо. Від руйнівного цунамі постраждали префектури Міягі - місто Сендай та префектурі Фукусіма.

Через потужний землетрус біля берегів Японії утворене в Тихому океані цунамі загрожує Японії, Росії, Індонезії і Маріанським островам. Як повідомив віце-прем'єр Японії Юкіо Едано, число загиблих і зниклих безвісти в результаті землетрусу в п'ятницю досягло 1200 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Україна відправить до Японії загін рятувальників з собаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі