неділя, 10 вересня 2023 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін уже програв": Блінкен пояснив, чому дуже впевнений у кінцевому успіху України

"Путін уже програв": Блінкен пояснив, чому дуже впевнений у кінцевому успіху України
Початкові цілі Володимира Путіна, яких він намагався досягти шляхом воєнного вторгнення в Україну, вже провалено, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images

Початкові цілі президента Росії Володимир Путіна, яких він намагався досягти шляхом воєнного вторгнення в Україну, вже провалено.

Тепер українці мають шанси на перемогу у війні. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає The Hill.

"Причина, через яку я залишаюся дуже впевненим в кінцевому успіху України, полягає в тому, що вони борються за свою країну, за своє майбутнє, за свою свободу, а росіяни – ні. Путін уже програв у тому, чого він намагався досягти. Він намагався стерти Україну з карти та знищити її незалежність, приєднати до Росії. Це його провал", – сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, що сигналізує візит Блінкена в Україну

Він також зазначив, що Путін не подає жодних ознак готовності брати участь у якісній дипломатії.

"Щоб танцювати танго, потрібні двоє, і поки що ми не бачимо жодних ознак того, що Путін зацікавлений у змістовній дипломатії. Якщо він це зробить, то я думаю, першими вступлять у бій українці, а ми долучимось згодом", – заявив державний секретар США.

Блінкен наголосив, що всі хочуть завершення війни, але вона має закінчитися на справедливих умовах, які відображають суверенітет та територіальну цілісність України.

Відповідаючи на питання про атаки українських безпілотників на територію Москви, Блінкен заявив, що США не "заохочують" і не "дозволяють" використовувати зброю за межами території України, при цьому нагадав, що росіяни "атакують без розбору" по всій території України.

Президент України Володимир Зеленський готується до тривалої війни з Росією.

Однак він переконаний, що російський диктатор Володимир Путін програє, бо РФ – крихка. Про це Зеленський сказав виданню The Economist.

Сам Зеленський не хоче думати про тривалу війну, однак саме до цього він і готується.

Він наголосив, що Україна посилить свої удари всередині Росії. А росіяни почнуть ставити незручні запитання про неспроможність їхньої армії захистити їх, адже українські дрони, за словами Зеленського, продовжать приземлятись в Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Путін уже програв": Блінкен пояснив, чому дуже впевнений у кінцевому успіху України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі