вівторок, 03 червня 2014 15:00

Путін не нападе на Україну — військовий експерт

Путін не нападе на Україну — військовий експерт
Фото: ictv.ua

Президент Росії Володимир Путін не віддасть наказу про пряму військову агресію на Україну, бо має готуватись до війни на своїй території. Про це на прес-конференції заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Путін не нападе на Україну, не тому що боїться, що ми можемо відбитись. А тому, що на Кавказі чи Середній Азії теж назріває небезпечний конфлікт на межі війни. Назріла зміна молодих еліт. Ситуацію підігріває підготовка до виборів. До них готуються й сепаратисти та екстремісти. Китай використовуватиме всі методи: політичні та економічні, щоб дестабілізувати ситуацію та увійти туди. Росії немає чого протиставити", - вважає експерт.

На його думку, якщо Росія зосередить свої сили на Україну, середня Азія буде для них втрачена назавжди.

Разом із тим, Микола Сунгуровський не відкидає можливий варіант військової агресії по лінії Південного-сходу України: Мелітополь — Одеса - Придністров'я.

"Звісно, за три дні можна танками пройти до Придністров'я. Але мало просто пройти, треба втриматись, закріпитись. А на це треба сили", - наголосив експерт.

Колишній начальник Генштабу Збройних Сил Анатолій Лопата зауважив, що у Росії всього 750 тисяч солдат у Збройних силах. Цього недостатньо, щоб вести успішні військові дії на своїй території і в Україні.

Нагадаємо, глава фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв заявляє, що президент Росії Володимир Путін дав вказівку про пряме вторгнення в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Путін не нападе на Україну — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі