четвер, 11 серпня 2022 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Псевдоволонтер наживався на привезених зі США бронежилетах для ЗСУ
4

Псевдоволонтеру на Тернопільщині повідомили про підозру у продажі бронежилетів, ввезених в Україну як гумдопомога.

Тернополянин незаконно продавав американську амуніцію, призначену для Збройних сил України, повідомила 11 серпня пресслужба Офісу Генерального прокурора.

"Підозрюваний спільно з іншими особами ввозив в Україну бронежилети та іншу амуніцію, кошти на які збирали у Сполучених Штатах Америки. Їх купував брат організатора схеми та переправляв із США до Польщі. В подальшому амуніція в'їжджала в Україну як гуманітарна допомога. Проте бронежилети потрапляли не до благодійної організації, а на склади організатора схеми. Згодом псевдоволонтер їх продавав", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ошукував переселенців і волонтерів: на Миколаївщині викрили онлайн-шахрая

Під час реалізації 49 бронежилетів за 620 тис. грн підозрюваного викрили правоохоронці. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється коло причетних до незаконної діяльності осіб.

Псевдоволонтеру на Тернопільщині повідомили про підозру
Фото: gp.gov.ua
Псевдоволонтеру на Тернопільщині повідомили про підозру
Псевдоволонтеру на Тернопільщині повідомили про підозру
Псевдоволонтеру на Тернопільщині повідомили про підозру

Вилучену амуніцію передадуть на потреби ЗСУ.

Житель Костополя Рівненької області торгував машинами з гуманітарної допомоги, що призначалися для Збройних сил України. Чоловіка затримали й повідомили про підозру в злочині.

У Волинській області зловмисники продавали військову амуніцію, отриману як гуманітарну допомогу. Члени благодійного фонду налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб. Але замість того, аби відправити допомогу на фронт, продавали її.

У Києві зловили псевдоволонтера, який у Telegram звертався до громадян із закликом про збирання коштів для ЗСУ. Зібране витрачав на власні потреби.

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили чоловіка, який продавав гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Псевдоволонтер наживався на привезених зі США бронежилетах для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі