вівторок, 22 березня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Проваливши бліцкриг, росіяни влаштували пекло на Луганщині

Проваливши бліцкриг, росіяни влаштували пекло на Луганщині
У деяких випадках до місць займань неможливо було дістатися годинами. Фото: t.me/luhanskaVTSA/708

Коли росіяни провалили бліцкриг у Рубіжному Луганської області, ворог почав нищити місто.

Протягом учорашнього дня вогонь там майже на припинявся, повідомив у вівторок голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"По декілька разів рятувальники та "швидка" отримували виклики, намагалися виїхати по вказаних адресах, але обстріли не дозволяли оперативно дістатися до постраждалих. Необхідно було очікувати у небезпеці. У деяких випадках до місць займань неможливо було дістатися годинами, бо вибухи снарядів не вщухали. Росіяни почали робити те, що вміють – нищити місто: руйнують будинки, школи, лікарні. Ми рятуємо поранених і намагаємося щодня евакуювати бажаючих", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звірі знову напали на дітей" - у Сіверськодонецьку обстріляли притулок для матерів

Неприступним для ворога залишається Попаснянщина. Бої там тривають, але окупанти не просуваються вглиб міст. Вчора жителі Гірського витримали авіаудар.

"У Сіверськодонецьку армія РФ продовжує знищувати оптові склади з продуктами харчування. Б'ють прицільно, бо знать куди саме. Їм вдалося завдати збитків місцевому бізнесу, але жителі міста будуть з їжею, адже постачання налагоджене", - зазначає Гайдай.

Упродовж 21 березня в області через російське вторгнення сталося 14 пожеж. Ворог пошкодив близько 25 об'єктів, зокрема два багатоквартирних та 16 приватних житлових будинків, дитячу лікарню в Сіверськодонецьку, школу в Рубіжному, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, а також об'єкти інфраструктури.

15 березня у Рубіжному Луганської області ворог зруйнував міську лікарню, інтернат для дітей із вадами зору "Кришталик" та три школи.

Зараз ви читаєте новину «Проваливши бліцкриг, росіяни влаштували пекло на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі