середа, 27 квітня 2022 18:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Прокуратура України повідомила про підозри главі та 418 депутатам Держдуми РФ

Прокуратура України повідомила про підозри главі та 418 депутатам Держдуми РФ
Глава і депутати Держдуми РФ отримали підозри від прокуратури України. Фото: Duma.gov.ru

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін і 418 депутатів Федеральних зборів отримали підозру від прокуратури України.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

"За процесуального керівництва органів прокуратури завершено процедуру повідомлення про підозри голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ в парламенті перефарбувалася на ПЗЖМ

Голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого під час засідання Державної думи Федеральних зборів РФ підтримали постанову із зверненням до президента РФ Володимира Путіна з проханням розглянути питання про визнання Донецької та Луганської псевдореспублік як "самостійних, суверенних і незалежних держав", за даними слідства.

Також 22 лютого вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і ДНР та ЛНР.

"Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими підрозділами регіональних управлінь Служби безпеки України за процесуального керівництва Вінницької, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької і Хмельницької обласних прокуратур", - додають в Офісі генпрокурора.

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, що російські окупанти згенерували на ранок 25 квітня. Згідно із заявою командира незаконного збройного формування "Пятнашка" (ОРДО), в українських військових "є проблеми з боєприпасами". Водночас повідомляють про втрату захисниками України більшої частини техніки, переданої Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура України повідомила про підозри главі та 418 депутатам Держдуми РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі