понеділок, 07 жовтня 2024 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще один російський корабель виведено з ладу - ГУР

Ще один російський корабель виведено з ладу - ГУР
Російський корабль "Обухов" виведено з ладу. Фото: alchetron.com

Черговий російський корабель виведено з ладу.

У результаті успішної операції вивело з ладу тральщик балтійського флоту ЗС РФ "Алєксандр Обухов", повідомляє Головне управління розвідки.

"Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень - через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: "Обухов" захлинувся", - сказано в повідомленні.

Відомо, що російський тральщик знаходиться на капітальному ремонті. Це може стати серйозною проблемою, адже пошкоджений двигун М-503 є дефіцитною деталлю.

Зазначається, що ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний.

Наразі відомо, що російський тральщик знаходиться на капітальному ремонті. Це може стати серйозною проблемою, адже пошкоджений двигун М-503 є дефіцитною деталлю.

Зазначається, що ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знешкоджено 1280 окупантів та багато техніки - у ЗСУ назвали нові втрати РФ

За наявною інформацією виведений з ладу ворожий корабель у липні цього року знаходився на ремонтні у місті Санкт-Петербург.

"Обухов" - вже другий знешкоджений корабель балтійського флоту ЗС РФ за останні півроку.

На початку вересня журналіст американського видання побував на острові Зміїний і поспілкувався з офіцерами елітного спецпідрозділу військової розвідки України "Тимур", які брали участь у звільненні острова.

Українські сили розмістили 155-мм самохідні гаубиці на баржах і перемістили їх навколо дельти Дунаю на вогневі позиції, недоступні з суші. Реактивні системи залпового вогню "Ураган" вели вогонь безпосередньо з барж.

"Як тільки ми почали систематично працювати з середини червня 2022 року, ми змусили їх покинути острів за два тижні", - сказав відповідальний за операцію офіцер ГУР, з позивним "Шекспір".

Кадровий військовий "Рамзес" і п'ять інших спецпризначенців зі спецпідрозділу "Тимур" повернулися на острів, щоб забезпечити контроль України над ним.

Зараз ви читаєте новину «Ще один російський корабель виведено з ладу - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі