понеділок, 25 квітня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій проти України

Росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій проти України
Українців попередили про чергову маніпуляцію пропагандистських ЗМІ РФ. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, що російські окупанти згенерували станом на ранок 25 квітня.

Згідно із заявою командира незаконного збройного формування "Пятнашка" (ОРДО), в українських військових "є проблеми з боєприпасами". Водночас повідомляють про втрату захисниками України більшої частини техніки, переданої Заходом. Це - дезінформація, повідомила в понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Пропагандистські ЗМІ Росії почали тиражувати тези про те, що Сполучені Штати Америки нібито не запроваджують санкції проти коханки президента РФ Аліни Кабаєвої через побоювання, що Володимир Путін агресивно відреагує, що означає страх американців перед гнівом російського лідера. Застерігаємо, це - маніпуляція", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінську "Єву Браун" благають зупинити війну її подружки

Водночас українців попередили про чергову маніпуляцію пропагандистських ЗМІ РФ.

"Після початку війни в Україні Заходу не вдалося налаштувати більшу частину світу проти РФ, а країни, які представляють більшість людства, не зайняли жодної позиції у цьому конфлікті", - пишуть брехливі російські медіа.

Російську ексгімнастку й депутатку держдуми РФ Кабаєву, яка вважається коханкою президента РФ Володимира Путіна, хочуть депортувати зі Швейцарії, куди вона виїхала на початку війни в Україні. Активісти ініціювали збір підписів під відповідною петицією на сайті change.org. Петиція набрала уже понад 73 тис. підписів.
Зараз ви читаєте новину «Росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі