неділя, 22 жовтня 2023 15:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент сказав, скільки українських дітей викрали російські окупанти

Президент сказав, скільки українських дітей викрали російські окупанти
Росіяни викрали понад 20 тис. українських дітей. Фото: pixabay.com

Тільки за підтвердженою інформацією російські окупанти викрали 20 тис. українських дітей.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, повідомив сайт глави держави.

"Тільки те, що ми можемо підтвердити документально, - це близько 20 тисяч викрадених дітей. Це страшна цифра, але реальна ще більша", - сказав Зеленський.

Президент відзначив вагому посередницьку роль Катару в поверненні незаконно депортованих і примусово переміщених дітей.

"Нам потрібно продовжувати цей трек. Ми готові до подальшої координації та співпраці", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сережки, золоті браслети і скульптури: що намародерили росіяни в Україні

Зеленський подякував Катару за гуманітарну підтримку і $100 млн, виділених на зміцнення українського енергетичного сектора, а також на обладнання для "швидких" і хірургічних відділень.

Лідери обговорили ситуацію на Близькому Сході. Зеленський наголосив, що попри глобальні виклики, участь країн Затоки дуже важлива для реалізації української формули миру.

За даними Офісу генерального прокурора наслідок збройної російської агресії в Україні загинули 500 дітей. Більше ніж 1597 дітей постраждали.

За даними прокуратури, російські загарбники вивезли з України понад 19 тис. дітей з окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської і Харківської областей. Діти потрапляли і до Білорусі.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і так званої уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Президент сказав, скільки українських дітей викрали російські окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі