вівторок, 28 травня 2024 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниця стежила за ЗСУ й закликала вбивати українських полонених

Зрадниця стежила за ЗСУ й закликала вбивати українських полонених
Окупанти сподівалися використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ, із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала на Донеччині інформаторку РФ, яка зливала позиції ЗСУ під Слов'янськом та закликала вбивати українських полонених.

Зловмисниця шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов'янська та очікувала на повну окупацію регіону, повідомила 28 травня пресслужба СБУ.

"Вона обходила прифронтову місцевість, де намагалася виявити локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії ЗСУ. Також фігурантка в темну випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під виглядом побутових розмов. Розвіддані месенджером пересилала своєму приятелю - зраднику з тимчасово захопленої частини області, який у складі окупаційних угруповань Росії воює проти України", - сказано в повідомленні.

Отримані відомості він передавав кадровим військовим зі складу воєнної розвідки ворога, які перебувають поблизу передової східного фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник під виглядом різноробочого шпигував за ЗСУ

Окупанти сподівалися використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ, із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб.

"У спілкуванні з бойовиком-зрадником фігурантка радила йому вбивати українських полонених, замість обміну. Після проведення додаткових заходів для убезпечення позицій українських військ, співробітники СБУ затримали зловмисницю у її власному помешканні. Нею виявилась 66-річна ідеологічна прихильниця рашизму. Під час обшуку у фігурантки вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності", - звітує відомство.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниця стежила за ЗСУ й закликала вбивати українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі