субота, 28 вересня 2024 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В Маріуполі дітей залучатимуть виготовляти дрони для ЗС РФ

В Маріуполі дітей залучатимуть виготовляти дрони для ЗС РФ
В Маріуполі дітей залучатимуть виготовляти дрони для ЗС РФ: ЦНС. Фото: techradar.com

В окупованому Маріуполі виготовлятимуть безпілотники для потреб російської армії у місцевій школі та залучатимуть до цього дітей.

Спеціально для цього у Кремлі видали підручники з "безпілотних авіаційних систем" і забезпечили ними школи на окупованій території, повідомили у Центрі нацспротиву.

"Проектувати та виготовляти безпілотники для потреб армії РФ будуть у 47-мій школі тимчасово окупованого Маріуполя. Для цього окупанти відкрили спеціалізований інженерний клас із авіаційним скеруванням", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі взимку централізованого опалення не буде - ЦНС

Таке рішення окупаційна влада ухвалила в рамках реалізації програми президента Росії Володимира Путіна "Образование".

Через подібні вчинки окупантів українська молодь стає свідком мілітаризації, яка створює ілюзію, нібито російсько-українська війна є звичним явищем.

"Це вже далеко не перший випадок, коли росіяни використовують дітей на тимчасово окупованих територіях України до виробництва зброї, яка згодом вбиває українців та знищує наші міста. Дітей реально втягують у війну", - зазначили у ЦНС.

Кремль наказав пришвидшити примусову паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях України.

У зв'язку з цим усім відділам так званих "Міністерств внутрішніх справ" надали вказівку збільшити кількість рейдів по селах та на вулицях міст, щоб уточнити списки тих, хто не отримав паспорт країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «В Маріуполі дітей залучатимуть виготовляти дрони для ЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі