пʼятниця, 14 жовтня 2022 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник Балицький отримав паспорт РФ ще бувши народним депутатом – ЗМІ

Колаборант та зрадник з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький отримав російське громадянство ще до початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Власником паспорта країни-агресорки тоді ще народний депутат став у грудні 2021 року, пише "РИА-Мелитополь", публікуючи скан-копію паспорта Балицького.

За цим документом, стверджує видання, зрадник вільно їздив у Москву та тимчасово окупований Севастополь для отримання інструктажу від спецслужб РФ щодо подальших дій для окупації та анексії Запорізької області.

Автор: ria-m.tv
  Гауляйтер Євген Балицький оформив російський паспорт ще бувши нардепом, за даними ЗМІ
Гауляйтер Євген Балицький оформив російський паспорт ще бувши нардепом, за даними ЗМІ

"У розпорядження редакції потрапила ксерокопія російського паспорта мелітопольського зрадника. Як з'ясувалося, оформив він цей документ 7 грудня 2021 року ще народним депутатом України. За цим документом він вільно пересувався до Севастополя і Москви, проходив спецпідготовку до так званої "спецоперації", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Балицький отримував документ у Севастополі. За даними видання, там проживає його родина та працює сімейний бізнес. Зокрема, кафе "Обліко Морале", EatMe, "Інжир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні "регіонали" і представники ОПЗЖ: кого з колаборантів ліквідували

На відміну від зрадників на окупованій частині Запорізької області, які отримали російські паспорти після того, як регіон частково захопила Росія, Балицький зможе за необхідності чи бажання втекти до РФ. Тих, хто з корисливих міркувань чи від дурості зрадив Україну, в Росію не пустять.

"Паспорт, виданий на окупованій території Запорізької та інших областях України, самі росіяни називають "внутрішнім". З цим документом навіть до Криму виїхати проблематично. На кордоні вимагають український паспорт у мелітопольців. Жодні безкоштовні лікування в лікарнях Криму, не те, що Росії, цей "вовчий білет" теж не гарантує. Ось так є. Балицький вкотре обдурив своїх мелітопольців", – наголосили журналісти.

Служба безпеки України встановила ще 16 організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Херсонщини і Запоріжжя.

Зловмисникам заочно повідомила про підозри. Серед них є і Євген Балицький, який називає себе "головою" так званої військово-цивільної адміністрації" Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник Балицький отримав паспорт РФ ще бувши народним депутатом – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі