пʼятниця, 29 червня 2018 11:49

Правозахисницю викрали та вбили 4 злочинців

Правозахисницю викрали та вбили 4 злочинців
29 червня минає 6 місяців із дня зникнення та вбивства правозазхисниці Ірини Ноздровської. Її тіло з численними ножовими пораненнями знайшли в річці Кізка поблизу села Димидів на Київщині. Фото - Страна

"Будемо вимагати перекваліфікації кримінального провадження на умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою", - каже глава правління "Руху боротьби з корупцією" Іван Лозовий.

29 червня минає 6 місяців із дня зникнення та вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської. Її тіло з численними ножовими пораненнями знайшли в річці Кізка поблизу села Димидів на Київщині.

Ірину вбивало щонайменше троє осіб. Про це свідчать результати експертизи ножових поранень, і слідчого експерименту. Такі висновки незалежного розслідування групи фахівців, до якої ввійшли друг Ноздровскої Іван Лозовий, 2 адвоката і 2 юриста. Їхнє розслідування тривало близько 3 місяців.

"Є ряд фактів, які вказують, що Ірину Ноздровскую вбила група людей. Місцеві правоохоронці в Вишгороді Київської області мають намір приховати цю обставину", -заявив Лозовий.

Зокрема, незалежні розслідувачі стверджують, що єдиний підозрюваний у вбивстві 65-річний Юрій Росошанський фізично не зміг би перенести труп правозахисниці на те місце, де він був знайдений. Юрист-розслідувач Володимир Бажора, колишній слідчий МВС, зазначив, що вдалося виявити ще ряд невідповідностей в офіційному розслідуванні. За його словами, Россошанський не міг за встановлений слідством час, від вбивства і до того як повернувся до дому, донести, роздягнути і викинути вбиту. Також, додав експерт, течія річки не могла віднести тіло вбитої на 150 метрів від місця, де його викинули, оскільки річка дуже мілка і захаращена гілками дерев. У грубі в будинку Россошанського не знайдено слідів від спаленого одягу потерпілої, спалити його повністю неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доньці Ірини Ноздровської погрожують

Батьки Ірини Ноздровської Катерина та Сергій Дуняки також не вірять, що Россошанський був один.

З їхніх слів, в Демидові є свідки, які бачили на зупинці, де о 18.00 виходила Ірина, автомобіль і 4 осіб біля нього - жінку і трьох чоловіків. Батьки вважають, що то і були вбивці. Катерина Дуняк підозрює у причетності до вбивства дружину Россошанського. Переконана, що саме та допомагала своєму чоловікові нести тіло до річки і роздягнути його.

"Росошанський сказав, що вдарив два-три рази, а на тілі Ірини було виявлено 17 колото-різаних ран і багато синців. Є факти, що свідчать про те, що на місці злочину була присутня жінка. Про це говорить характер поранень на тілі дочки. Ми підозрюємо і дружину обвинуваченого - Ольгу Росошанську. Про те, що вона там була добре розуміє і слідчий і прокурор", - сказала Катерина Дуняк.

Сергій Дуняк розповів, що мав розмову з чоловіком, який проживає у Демидові. Він їхав з Іриною в одній маршрутці в день її вбивства. Неподалік від неї сидів невідомий, який, за твердженням батька, раніше погрожував Ірині на суді щодо загибелі в ДТП її сестри. Свідок вийшов на першій зупинці у селі, а Ноздровська і можливий вбивця поїхали далі. Батьки загиблої кажуть, що жителі села бояться свідчити офіційно, побоюючись помсти від Россошанських. Дуняк повідомив прокурору про підозрілого чоловіка і надав його фото, яке знайшов на фото із зали суду, опубліковане у ЗМІ. Він також додав, що прокурор у справі про вбивство Ірини зайняв позицію захисника вбивці, а не державного обвинувача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Россошанський відмовився від свідчень

"Ось так ми зараз воюємо з суддями, прокуратурою і поліцією. За фальсифікацією розслідування стоїть начальник Вишгородського МВС, який зайняв посаду Київського обласного УВС, за фабрикацію цієї справи він також отримав премію і підвищення по службі. Справа моєї старшої дочки сфальсифікована поліцією, прокуратурою і судовими органами", - додав Дуняк.

Ірина Ноздровська останні два роки розслідувала справу вбивства молодшої сестри 26-річної Світлани СапатІнської. Її автомобілем Daewoo Lanos збив Дмитро Росошанський 30 вересня 2015-го. Був під дією наркотиків. У той час його дядько головував у Вишгородському районному суді. На час слідства Дмитро був під домашнім арештом. Ірина довела, що розслідування намагаються сфальсифікувати. Експертизу не провели належним чином, аналізи крові і сечі взяли в іншої людини. В червні торік домоглася, щоб Росошанського засудили на сім років. За вбивство Ірини затримали батька Дмитра – Юрія Росошанського.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисницю викрали та вбили 4 злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі