середа, 06 липня 2022 12:49

Правоохоронці в Україні "кришували" гральний бізнес, який приносив до 300 млн грн щомісяця

Правоохоронці в Україні "кришували" гральний бізнес, який приносив до 300 млн грн щомісяця
ДБР припинило діяльність масштабного незаконного грального бізнесу. Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань викрило розгалужену мережу підпільних гральних залів з азартними іграми в Україні.

Мережу "кришували" правоохоронці, повідомила пресслужба ДБР 6 липня.

До 24 лютого 2022 року в Україні працювало приблизно 400 незаконних гральних закладів. Після початку повномасштабної війни вони ненадовго припинили свою роботу, але поступово почали відкриватися. Найбільше активізувалися зали у Києві та Одесі, за даними ДБР.

"Місячний обіг гральних закладів лише у цих двох містах становив у середньому 300 млн грн. Підпільні заклади працювали у різних районах міст із суворою конспірацією. Клієнтів підсаджували на азартні ігри, аби вони ставали постійними відвідувачами та заохочували приводити нових. Власники бізнесу систематично платили працівникам правоохоронних органів задля безперешкодної незаконної діяльності", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські з болгаркою й кувалдою проривалися в підпільні казино

У ДБР стверджують, що провели понад 115 одночасних обшуків за місцями проживання організаторів незаконного бізнесу, в офісних приміщеннях гральних закладів, та у залах для азартних ігор.

"Вилучили понад 530 одиниць комп'ютерної техніки, "чорну" бухгалтерію, записи та інші речі та предмети, які вказують на незаконну діяльність гральних закладів. Також вилучено понад 7 млн грн у різних валютах", – додали в повідомленні.

Організаторам незаконної діяльності та працівникам правоохоронних органів збираються оголосили про підозру. Зазначається, що ДБР вживає заходів для недопущення поновлення роботи інших закладів мережі.

У Житомирі два роки тому поліцейські штурмом брали підпільні гральні заклади по вул. Великій Бердичівській та Івана Сльоти. Адміністрація вимогу поліції відчинити двері проігнорувала, тому щоб потрапити всередину. Довелося застосувати кувалди та болгарки.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці в Україні "кришували" гральний бізнес, який приносив до 300 млн грн щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі