вівторок, 17 грудня 2019 16:03

Пожежа в одеському коледжі: повідомили причину

Пожежа в одеському коледжі: повідомили причину
В результаті пожежі в одеському коледжі загинуло 16 осіб. Фото: unian

Пожежа у Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка призвела до загибелі 16 осіб, сталася через несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Про це на брифінгу заявив начальник ГУ НП в Одеській області Олег Бех, пише unian.

Експерти ДСНС надали свій висновок, згідно з яким займання почалося з кабінету №9, розташованого на 3-му поверсі коледжу.

"За характерними ознаками та за вилученими з місця події предметів, попередньо можна повідомити, що загоряння сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів", - сказав Бех.

Вилучені з місця події предмети будуть долучені до справи в якості речових доказів. Найближчий час призначається пожежно-технічна експертиза, яка дозволить слідству зробити остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорку згорілого коледжу відправили під домашній арешт

Станом на ранок вівторка, родичам загиблих ще не видано 11 тіл.

"Ми на сьогоднішній день за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками всіх встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичні експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб видати тіла близьких, загиблих на пожежі", - додав керівник.

Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла 4 грудня. Горіти почав 3-й поверх 6-поверхового навчального корпусу. Загальна площа пожежі 4 тис. кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 діб пошукової операції на згарищі коледжу: чиї тіла ідентифікували

У будівлі знаходилось 19 різних організацій, установ. В результаті пожежі загинули 16 людей, постраждали більше 30 осіб.

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. На наступний день суд помістив її цілодобовий під домашній арешт.

Слідчі ДБР розслідують неналежне виконання посадовцями Одеського ГУ ДСНС службових обов'язків, яке спричинило пожежу в будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в одеському коледжі: повідомили причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі