понеділок, 29 січня 2024 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки РФ

Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки РФ
Деякі дрони долетіли до західних кордонів. Фото: pixabay.com

Минулої ночі Росія знову запустила декілька ракет та бойові безпілотники по території України. Деякі дрони долетіли аж до західних кордонів країни.

Водночас усі дрони-камікадзе були знищені, повідомив в ефірі національного телемарафону 29 січня речник Повітряних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні географія "Шахедів" була більшою: деякі одиниці дійшли аж до західних кордонів нашої держави. Але зрештою всі були знищені у тих областях, що ми вже повідомили. Це Миколаївська, Житомирська, Рівненська та Хмельницька області", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 танків і понад тисяча окупантів за добу: оновили втрати РФ

Очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що ворог спрямував дрони улюбленим маршрутом - через тимчасово окуповану Херсонщину і далі різними напрямками України. Над Миколаївщиною знищили зокрема чотири безпілотних літальних апарати, сказала вона.

У ніч проти 29 січня Росія атакувала Україну вісьмома ударними БпЛА типу Shahed-136/131 та ракетами різних типів. Дрони летіли з району Приморсько-Ахтарськ у РФ, повідомили у понеділок вранці Повітряні сили ЗСУ.

Гатили також ракетою "Іскандер-М" із району Воронезької області, що в Росії. Та трьома ЗКР С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі