четвер, 06 січня 2022 12:58

Посадили чоловіка, який за завданням бойовиків хотів підпалити церкву

Посадили чоловіка, який за завданням бойовиків хотів підпалити церкву
Чоловік мав підпалити церкву, щоб дестабілізувати ситуацію. Фото: Pexels

Посадили на сім років чоловіка, який 2019 року намагався підпалити храм РПЦ в Запорізькій області.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Він діяв за завданням і за чіткої координації "спецслужб" ДНР. Намагався дестабілізувати ситуацію в регіоні на релігійному підґрунті.

"Слідство встановило, що бойовики терористичної організації ДНР напередодні надання томосу Православній церкві України намагалися спровокувати конфлікт на релігійному ґрунті. Псевдоспецслужба терористів підшукала мешканця Запоріжжя, який за 30 тис. грн погодився скоїти злочин - підпалити храм Апостола Івана Богослова", - ідеться в повідомленні.

Відео пожежі мали поширити в ЗМІ. Хотіли показати його як напад на московську церкву представниками новоствореної Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арештували інженера, який хотів працювати на Росію

"Організатора злочину та спільників затримала СБУ "на гарячому" під час спроби підпалення храму. Суд визнав винним організатора й виніс вирок - сім років позбавлення волі", - зазначають в СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України з 2014 року нейтралізувала понад 30 агентурних мереж Російської Федерації. Понад 180 злочинців засудили за державну зраду й шпигунство Також викрила понад 20 кадрових працівників російської розвідки, які працювали в Україні під прикриттям посад дипломатів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Посадили чоловіка, який за завданням бойовиків хотів підпалити церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі