вівторок, 10 жовтня 2023 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Портова інфраструктура не постраждала: у ЗСУ розповіли про нічні удари по Одещині

Портова інфраструктура не постраждала: у ЗСУ розповіли про нічні удари по Одещині
Росія вночі 10 жовтня знову атакувала Одещину дронами. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники вночі 10 жовтня знову вдарили по Одеській області безпілотниками.

Портова інфраструктура регіону не постраждала, однак пошкоджено логістичні об'єкти. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, головне, що не постраждали люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі влучила у логістичний об'єкт на півдні Україні

"На щастя, портова інфраструктура цього разу не постраждала, але багато логістичних об'єктів є поза межами припортової зони. Вони також пов'язані з забезпеченням життєдіяльності регіону", - сказала Гуменюк.

Росіяни вночі атакували Одещину кількома групами ударних безпілотників протягом майже трьох годин. При цьому використовували складну траєкторію.

"Знову використовувалася тактика щільної атаки, дуже короткий проміжок часу великою кількістю баражуючих боєприпасів з різних напрямків. Вони використовували складну траєкторію, баражували дуже різними маршрутами і з різних напрямків заходили на удар. Саме тому бачимо такий відповідний результат", - каже Гуменюк.

У ніч на 10 жовтня російські окупаційні війська атакували південь України дронами. Росіяни випустили 36 ударних безпілотників типу Shahed. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Загалом знищено 27 ворожих дронів. Пуски здійснювались із мису Чауда у тимчасово окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Портова інфраструктура не постраждала: у ЗСУ розповіли про нічні удари по Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі