неділя, 14 серпня 2022 10:25

Попри міжнародний розшук Тупицький спокійно розгулює Віднем – ЗМІ

Попри міжнародний розшук Тупицький спокійно розгулює Віднем – ЗМІ
Олександр Тупицький, оголошений у міжнародний розшук, гуляє Віднем. Фото: скріншот з відео

Ексголова Конституційного суду України Олександр Тупицький досі перебуває в Австрії.

Увечері 13 серпня його помітили в центрі австрійської столиці Відні, пише hromadske з посиланням на свої джерела.

"Відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький досі перебуває у Відні – попри те, що в Україні його оголосили в міжнародний розшук і заочно арештували", – ідеться в матеріалі.

Після початку повномасштабної війни в Україні Тупицького також помітили в Відні біля готелю Stefanie 24 березня. Фото із суддею-втікачем опублікували журналісти. Розслідувачі "Схем" встановили, що кордон Тупицький перетнув неофіційно – виїхав через пункт пропуску "Косино" в Закарпатській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція, прикордонники, митники. ДБР "трясе" можливих причетних до втечі Тупицького – журналіст

17 березня Україну на автомобілі BMW покинула сім'я Тупицького – дружина Ольга та двоє дітей. Останні дані про перетин кордону Тупицького – це приліт із Туреччини 22 лютого.

Ексголові КСУ 59 років, тобто він призовного віку та підпадає під категорію осіб, яким обмежена можливість виїхати за кордон.

У травні Тупицького оголосили в міжнародний розшук, а наприкінці липня Подільський суд Києва заочно обрав для нього запобіжний захід: тримання під вартою. Це дозволить прокурорам клопотати про екстрадицію Тупицького з Австрії.

Торік президент Володимир Зеленський відсторонив Олександра Тупицького від посади й скасував указ президента-втікача Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею.

У травні 2021-го прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Тупицького у справі про підкуп свідка й уведення в оману суду.

На посаді голови Конституційного суду Тупицького замінила народна депутатка Ольга Совгиря. Відповідне рішення ухвалив парламент лише 27 липня 2022 року. За проголосували 293 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Попри міжнародний розшук Тупицький спокійно розгулює Віднем – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі