середа, 27 липня 2022 14:26

Совгирю призначили суддею Конституційного суду
3

Народну депутатку Ольгу Совгирю призначили на посаду судді Конституційного суду. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 27 липня.

За проголосували 293 депутати. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

"А до цього я особисто в неї запитав щодо можливості обрання її головою Конституційного суду. Совгиря відповіла, що не збирається обіймати цю посаду. Будемо слідкувати", – зазначив він.

Гончаренко додав, що Совгиря пообіцяла не балотуватися в голови КС щонайменше перший рік своєї роботи суддею в разі її обрання.

Народну депутатку Ольгу Совгирю призначили на посаду судді Конституційного суду
Фото: sluga-narodu
За проголосували 293 депутати
За проголосували 293 депутати

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екссуддю Тупицького помітили у Відні - офіційно кордон не перетинав

Совгиря з 2005 року працювала асистенткою, а з 2008 року – доценткою кафедри конституційного та адміністративного права. З 2010 року обіймає посаду доцентки кафедри конституційного права юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Є автором понад 170 наукових праць. Експерт з конституційного права.

2019 року була обрана народною депутаткою від партії "Слуга народу" як безпартійна.

Совгиря є заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, головою підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права. 16 жовтня 2019 року призначена постійним представником ВР в Конституційному суді України.

У Конституційному суді досі немає голови. 15 травня сплив строк суддівських повноважень колишнього голови суду Олександра Тупицького. Посада голови суду стала вакантною. За законом і регламентом суду вибори нового голови мають відбутися не пізніше ніж через місяць з дня, коли ця посада стала вакантною.

Торік президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького від посади і скасував указ колишнього президента Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею.

Зараз ви читаєте новину «Совгирю призначили суддею Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі