понеділок, 23 травня 2022 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Попереднє державне керівництво допомагало Росії - голова СБУ про свідчення Медведчука

Попереднє державне керівництво допомагало Росії - голова СБУ про свідчення Медведчука
Вищі посадові особи держави допомагали Російській Федерації, заявив голова СБУ Іван Баканов. Фото: СБУ

Підозрюваний в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук співпрацює зі слідством.

Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Наразі Медведчук співпрацює зі слідством. І ми вітаємо готовність розповісти про деталі справ, в яких його звинувачують", - сказав Баканов.

Йдеться про події 2014-15 років, розповів голова СБУ.

"Ми можемо повною мірою оцінити їхній вплив на економіку та безпеку нашої держави. Саме тоді, серед іншого, закладався фундамент сьогоднішніх подій. Нинішня війна - це прямий наслідок політики Російської Федерації, яка будь-що намагалася зберегти свій вплив на Україну. А вищі посадові особи нашої держави, на жаль, у той чи інший спосіб допомагали цьому", - сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ему нужно дать пожизненное!" - що зараз відбувається в хоромах Медведчука та які таємниці розкоші приховує його "золотий вагон"

Зі слів Баканова, інформація про Медведчука дозволить побачити суспільству, якою саме була державна політика раніше.

"Питання не лише юридичної відповідальгності, а й моральної. Побачили приклад неймовірного політичного цинізму. Коли під патріотичними гаслами вирішувались бізнесові питання і навіть фінансувалися терористи заради швидкої копійки. Зміцнювався вплив Росії на Україну", - заявив Баканов.

Голова СБУ розповів, що риторика Медведчука змінилася і він сам дає свідчення.

"Ми впевнено просуваємося у розслідуванні цих вкрай резонансних справ. Зможемо довести їх до логічного завершення", - сказав Баканов.

Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок". Він деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка, повідомила сьогодні СБУ.

Зараз тривають переговори про обмін Медведчука на бійців з Азовсталі, сказали в МВС.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Попереднє державне керівництво допомагало Росії - голова СБУ про свідчення Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі