пʼятниця, 09 серпня 2024 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад пів сотні боєзіткнень за день: Генштаб розповів про обстановку на фронті

Понад пів сотні боєзіткнень за день: Генштаб розповів про обстановку на фронті
Українські воїни стримують натиск росіян і відбивають ворожі атаки. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська штурмують позиції українських захисників.

З початку доби відбулося 59 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного, Зеленого Поля і Яснобродівки.

Українські воїни стримують натиск росіян і відбили 12 атак, тривають сім боєзіткнень. Ворог завдав п'ять авіаударів по Гродівці та Олександрополю.

На Торецькому напрямку російські окупанти збільшили кількість атак до 12 - наступали біля Білої Гори, Диліївки, Нью-Йорка і Торецька. Десять ворожих атак відбито, дві - тривають.

Росіяни завдали вісім авіаударів, скинувши 16 керованих авіабомб, по Костянтинівці і Торецьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішно уражено військовий аеродром та засоби ППО: у ЗСУ підтвердили удар по Липецьку

Росіяни обстрілювали прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей. Від вогню ворожої артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Басівка, Блешня, Гай, Оріхівка, Прогрес, Бачівськ, Середина Буда, Попівка, Карповичі. Росіяни завдали сім авіаударів по Заруцькому, Біловодах і Юнаківці.

На Харківському напрямку ворог здійснив атаку біля Вовчанська, триває один бій.

На Куп'янському напрямку триває боєзіткнення поблизу Табаївки.

На Лиманському напрямку ворог сім разів штурмував позиції наших захисників неподалік Макіївки, Невського і Серебрянського лісу. Шість боїв завершено, один - триває.

На Сіверському напрямку відбулося дев'ять боєзіткнень. Російські окупанти наступали у бік Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного і Виїмки. Сили оборони зупинили вісім ворожих атак, відбивають атаку росіян біля Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку ворог здійснив п'ять штурмових дій неподалік Часового Яру і Ступочок. Чотири боєзіткнення завершено, одне - триває.

На Курахівському напрямку росіяни три рази атакували поблизу Парасковіївки і Костянтинівки. Триває один бій. Ситуація під контролем наших військ.

На Времівському напрямку ворог, залучивши авіацію, вдарив чотирма КАБами у райони Вугледара і Водяного, штурмував наші позиції біля Водяного. Триває ворожа атака.

На Оріхівському напрямку росіяни зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі українців неподалік Малої Токмачки.

"Підтримуйте Збройні сили України. Переможемо", - звернувся Генеральний штаб ЗСУ.

За 897 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 588 540 осіб, 16 341 броньовану машину, 8434 танка, 366 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

2 серпня Сили оборони України завдали ударів по підводному човну і зенітному ракетному комплексу С-400 в окупованому Криму. Підводний човен окупантів "Ростов-на-Дону" затонув. Ударами було пошкоджено чотири ворожі пускові установки ЗРК "Тріумф".

Зараз ви читаєте новину «Понад пів сотні боєзіткнень за день: Генштаб розповів про обстановку на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі