пʼятниця, 19 серпня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 100 терабайтів пропаганди: українець розробляв проросійські вебресурси

Правоохоронці викрили розробника проросійських вебресурсів.

48-річний українець у власній оселі встановив серверне обладнання, на якому адміністрував створені вебресурси. Про це повідомила пресслужба Нацполіції 19 серпня.

Саме правопорушення кіберполіцейські викрили ще у квітні цього року. Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігуранта понад 100 терабайтів пропагандистської інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ знешкодила ботоферму, що поширювала фейки про Залужного та Зеленську

"Зокрема, фото- та відеоматеріали щодо комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, незаконних збройних формувань, просування ідей створення так званої Новоросії і федералізації та популяризації "русского мира" тощо", – йдеться в повідомленні.

Аудиторія читачів проросійських ресурсів становила понад 350 тис. користувачів щорічно. Пропагандистські вебсайти правоохоронці заблокували, додали в поліції.

За скоєне підозрюваному загрожує до 10 років ув'язнення.

Автор: Нацполіція
  48-річний українець розробляв проросійські вебресурси
48-річний українець розробляв проросійські вебресурси

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу поширює дезінформацію щодо війни в Україні.

Дезінформацію також продовжує генерувати президент Росії Володимир Путін. Він заявив, що блок НАТО нібито рухається на Схід, збільшуючи військову інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 терабайтів пропаганди: українець розробляв проросійські вебресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі