вівторок, 09 серпня 2011 09:41

Погроми в Лондоні тривають: поліцейських знову закидали камінням

Погроми в Лондоні тривають: поліцейських знову закидали камінням

У Лондоні продовжилися масові заворушення і погроми, розпочаті ввечері в суботу, 6 серпня. Маніфестанти закидали поліцейських камінням та сміттям в районі залізничної станції Хекні на сході британської столиці.

У районі Хекні зафіксовані численні випадки мародерства - як і в попередні дні погромів молоді люди продовжують грабувати магазини. Також повідомляється про розбиті автомобілі.

У зв'язку з новими виступами молоді на сході Лондона міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей (Theresa May) скликала екстрену нараду керівників поліції. На боротьбу з погромниками кинули вісім автобусів поліцейського спецназу, в районі безладів зосереджено близько 200 співробітників поліції в бронежилетах, касках та зі щитами.

Заворушення в Лондоні почалися увечері 6 серпня. Кілька десятків людей прийшли до будівлі поліції в районі Тоттенхем з вимогою надати інформацію про обставини загибелі місцевого жителя Марка Даггана, застреленого поліцейськими при затриманні 4 серпня. Після того, як поліція Тоттенхема не змогла чітко відповісти на запитання присутніх, у районі почалися погроми. Також повідомлялося про численні випадки мародерства.

Зараз ви читаєте новину «Погроми в Лондоні тривають: поліцейських знову закидали камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі