неділя, 04 серпня 2024 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому окупанти просуваються на Донеччині: експерт назвав причини

Чому окупанти просуваються на Донеччині: експерт назвав причини
Українські військові відбивають ворожі штурми на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники намагаються просуватися на Покровському напрямку у Донецькій області.

Окупанти там мають успіхи завдяки чисельній перевазі, щільному артилерійському вогню та активному застосуванню КАБів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

"Основні причини, через які противнику вдається просуватися, полягають у наступному. По-перше, він перевершує наші війська чисельно. По-друге, артилерійський вогонь супротивника залишається досить щільним. Але найголовніше - активне використання авіаційних бомб, що коригуються, проти яких, на жаль, міська забудова не допоможе", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати загарбників: Генштаб назвав нові цифри

За його словами, коли росіяни стикаються з невеликим селом, то за допомогою авіабомб стирають його з землі. Загарбники розуміють - якщо там не залишиться жодної цілої будівлі, ЗСУ змушені будуть відступити, аби зберегти людей. Уже після цього армія РФ зможе спокійно зайти на позиції.

Таку тактику окупанти застосовують не лише на Покровському напрямку, а й на інших ділянках фронту.

"Вони чудово розуміють і бачать, що у нас поки що немає достатньо коштів для боротьби з цим видом зброї. Авіаційні бомби, що коригуються, на жаль, поки багато в чому вирішують ситуацію не тільки на Покровському напрямку", - наголосив Попович.

Російські окупаційні війська підтягують на Покровський напрямок усі наявні в них резерви. Зокрема, окупанти перекидають їх із тимчасово окупованих Генічеська, Маріуполя та Бердянська.

Найбільша концентрація російських військ зараз в районі міста Красногорівка, де тривають активні бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Чому окупанти просуваються на Донеччині: експерт назвав причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі