пʼятниця, 15 грудня 2023 14:57

Чому депутат підірвав гранати у сільраді: з'явились перші версії
3

Депутат Сергій Батрин, який підірвав гранату у будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району напередодні записав відео з претензіями до чиновників.

Він скаржився, що у селі Кушниця, де він мешкає, немає води.

Батрин анонсував засідання депутатів, на якому розглядали питання бюджету на наступний рік.

Журналіст Віталій Глагола пише, що у ході проведення сесії Керецьківської територіальної громади обговорювали призначення та визначення умов оплати праці голови громади на 2024 рік.

"За кілька хвилин до вибуху Батрин сварився із колегами, що не можна під час війни виділяти сільскому голові надбавку у 50 відсотків та щомісячну премію у 100 відсотків від окладу", - пише він.

Сергій Батрин влаштував вибух у сільраді
Фото: TU
Сергій Батрин влаштував вибух у сільраді
Сергій Батрин влаштував вибух у сільраді

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Шевченківському суді: Гуменюк зробив "пояс шахіда" у камері

У попередньому голосуванні Батрин відмовився визнавати задовільною роботу голови сільради.

"Проте його претензії та аргументи на колег не подіяли - тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами і втрутився в дискусію зі словами "Можна я скажу?" і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи", - пише Глагола.

Він додав, що у депутата був конфлікт із діючим головою ОТГ Михайлом Мушкою. Депутати навіть піднімали питання щодо дострокового припинення його повноважень.

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району один з депутатів під час сесії підірвав гранати.

Внаслідок вибухів постраждали 26 людей. Шестеро з них у важкому стані. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Подію правоохоронці кваліфікували як терористичний акт. Зараз медики проводять реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати.

Зараз ви читаєте новину «Чому депутат підірвав гранати у сільраді: з'явились перші версії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі