четвер, 17 жовтня 2013 11:09

Після загибелі 2-річного хлопчика у Львові почали масову перевірку люків

Після загибелі 2-річного хлопчика у Львові почали масову перевірку люків
Фото: Ольга Швед

У Львові працівники комунальних господарств масово перевіряють усі відкриті і несправні люки. Після трагедії, коли 10 жовтня у каналізаційний люк у житловому масиві міста впала і загинула дитина, у місті розпочалися позапланові перевірки усіх каналізаційних та водопровідних колодязів, які перебувають на балансі ЛМКП "Львівводоканал". За цей час працівники підприємства встановили 49 люків на місці викрадених.

"На місці відкритих колодязів ми встановлюємо чавунні, поліетиленові та бетонні люки, а також бетонні плити на газонах у місцях повторних крадіжок люків. Лише за 10 місяців цього року ми закупили 374 люки на загальну суму 248 тис. грн., з них 121 чавунний, 100 поліетиленових, 153 бетонні люки. Якщо раніше, гуляючи в парках і скверах, громадяни проходили повз відкриті люки, то зараз мешканці активно телефонують і вказують адреси відкритих або пошкоджених люків. На кожне таке звернення ми виїжджаємо, на місці з'ясовуємо чи це наш колодязь, встановлюємо накривку або попереджувальні знаки. Трапляється, що відсутні люки інших підприємств, найчастіше мова йде про зниклі дощоприймачі", - повідомили у ЛМКП "Львівводоканал".

У Львові нараховується понад 20 тисяч каналізаційних колодязів, зараз ще триває їх зовнішній огляд, систематизація та аналіз даних. Після завершення інвентаризації, буде визначено загальну кількість відсутніх або пошкоджених люків.

"Цього тижня ми закупили нову партію у 200 штук поліетиленових люків, зараз очікуємо на поставку. Водночас закликаємо львів'ян бути пильними і повідомляти у правоохоронні органи інформацію щодо крадіїв люків. Лише спільними зусиллями ми зможемо позбутися такої ганебної практики, коли люки зникають з вулиць міста і потрапляють у пункти прийому брухту або на приватні будови", - зазначили у ЛМКП "Львівводоканал".

12 жовтня начальника ділянки каналізаційних мереж західного району "Львівводоканалу" посадили під домашній арешт. На його території був неналежно закритий колектор, куди впала дитина. Такий запобіжний захід обрав для підозрюваного районний суд міста.

"Досудове слідство триватиме близько 2 місяців. Чоловіку заборонено виходити з дому, відповідно на роботу він не ходить, Слідство триває, допитуються інші особи, зокрема начальник Львіводоканалу, посадовці із міської ради. Не виключено, що будуть й інші особи притягнуті до кримінальної відповідальності", - каже прес-секретар Львівської прокуратури Мар'яна Гайовська.

Чиновнику, який перебуває під арештом, пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 367 ККУ. Це посадова недбалість, що призвела до тяжких наслідків - смерті дитини. За цей злочин він може одержати від 2 до 5 років позбавлення волі.

У прокуратуру батьки загиблої дитини не зверталися.

Зараз ви читаєте новину «Після загибелі 2-річного хлопчика у Львові почали масову перевірку люків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі