четвер, 27 грудня 2012 06:30

Школярка провалилася у люк під снігом

О 14.40 у вівторок, 25 грудня, 11-річна школярка впала у 2-метровий каналізаційний люк на вул. Корольова у Тернополі. Поверталася зі школи разом з подругою. Зійшла з тротуару в сніг. Кажуть, хотіла намалювати ангела. У той момент провалилася.

— Таких випадків, щоб дитина провалювалася у люк на Тернопільщині, не пригадую. Дорослі падали, навіть стрибали самі у криниці — буває. Але за 10 років моєї служби жодного такого випадку зі школярами не траплялося, — розповідає Ігор Невінський, керівник з обласного управління надзвичайних ситуацій.

Колодязь розташований за 3 м від тротуару. Його не було видно під товстим шаром снігу. Подруга потерпілої почала кликати на допомогу. Дітей почув перехожий і викликав рятувальників.

Щоб витягнути дитину, працівник МНС по штурмовій драбині спустився у колодязь. Вона вузька, помістилася в люк.

— Наші працівники прибули на місце за 3 хвилини, це близько від управління. А вся операція з порятунку тривала приблизно секунд 30, — продовжує Ігор Михайлович. — Школярка була сильно налякана, але видимих травм не отримала. Змогла самотужки вилізти по драбині.

Дитина сказала телефон матері. Рятувальники їй розповіли, що сталося. Передали школярку медикам.

Дівчинку доправили до обласної дитячої лікарні. Обстежили і зробили рентген. Лікарі кажуть, їй пощастило — відбулася переляком. Показів для госпіталізації не виявили. Мати школярки написала заяву про відмову від лікування й забрала доньку додому.

Зараз ви читаєте новину «Школярка провалилася у люк під снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі