пʼятниця, 25 лютого 2022 11:13

Пілота збитого над Києвом винищувача взяли в полон і допитують

Пілота збитого над Києвом винищувача взяли в полон і допитують
Російський Су-27 збили над Києвом. Фото: airwar.ru

Щонайменше дві російські ракети й ворожий винищувач збили рано-вранці українські військові над Києвом.

Про це повідомив під час ранкового брифінгу радник президента України Олексій Арестович.

"Зранку було декілька повітряних ударів. Зокрема по Києву. Наші сили ПВО збили щонайменше дві крилаті ракети та один літак типу Су-27. Льотчик потрапив у полон, зараз його допитують", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині збили ворожий літак. Пілот катапультувався

Найнебезпечніший напрямок зараз - північний захід від Києва, Димер-Іванків, повідомив радник голови Офіса президента. Бої точаться вже на околицях Гостомеля, Ворзеля та Бучі. Українські механізовані частини виставили там "потужний заслін" і знищили Джавелінами "як мінімум колону бойової техніки".

Столиця готується до оборони. Офіс президента закликає чоловіків записуватися в оборону Києва.

Харків відбив чергову атаку, зупинили наступ у Чернігівській області. Противник нарощує там резерви, як і на Сумщині. Мета - новий наступ. У зоні ООС противник не наступає, тривають артилерійські дуелі.

У Мелітополі частину міста захопили росіяни, іншу половину втримують ЗСУ, повідомив Арестович.

25 лютого триває друга доба російського нападу на Україну. Українські воїни тримають рубежі за багатьма напрямками і змушують ворога відступати. Також вони масово знищують військову техніку противника. Знищено близько 800 солдатів противника. Є захоплені в полон, деякі почали здаватися самі. Також знищено до 130 одиниць бронемашин, понад 30 танків, сім літаків і шість вертольотів.

137 українців загинули. Поранені 316 людей.

Зараз ви читаєте новину «Пілота збитого над Києвом винищувача взяли в полон і допитують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі