пʼятниця, 06 серпня 2021 13:34

Підозрювані у вбивстві майданівця Вербицького можуть вийти на свободу

Підозрювані у вбивстві майданівця Вербицького можуть вийти на свободу
Судді наразі перебувають у відпустці. Фото: facebook.com/eugeniyazz

Завтра спливає запобіжний захід щодо звинувачених у справі викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Безпосередні виконавці Сергій Мисливий та Іван Новотний, яких також підозрюють у вбивстві Вербицького, можуть вийти на свободу, написала у Facebook адвокатка Євгенія Закревська.

"Білоцерківський суд безпідставно ініціював зміну підсудності у справі, яку вже визначав до того апеляційний суд. Тепер, коли справа до них повернулась - не могла не повернутись, бо підсудність вже визначено і спори про підсудність не допускаються, - дві третини колегії у відпустці. З відпустки нікого не відізвали. Повторний перерозподіл не провели. У мене немає цензурних слів. Це сплановані дії зі звільнення головних підозрюваних. У вбивстві зокрема. Нагадую, до затримання Мисливий переховувався під чужим прізвищем з фальшивим паспортом", - пише Закревська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатора тітушок Крисіна звільнили від кримінальної відповідальності

У коментарі виданню "Цензор.НЕТ" прокурорка Офіса генпрокурора Юлія Малашич сказала, що офіційної відповіді на своє звернення щодо ініціювання додаткового авторозподілу поки що не отримала, адже немає бічних суддів.

"Положенням про систему електронного документообігу передбачено у виняткових випадках здійснення додаткового авторозподілу для заміни суддів, зокрема, якщо вони у відпустці, є необхідність розв'язання питань або дотримання термінів у кримінальній справі", - зазначила Малашич.

У Білоцерківському районному суді ж відмовились відповідати в телефонному режимі.

"Я розумію, про яку справу, телефоном не можу, пишіть офіційний письмовий запит", - відповіли журналістам на питання щодо додаткового авторозподілу в справі.

Юрія Вербицького викрали разом з Ігорем Луценком 21 січня 2014 року з приміщення Олександрівської клінічної лікарні в Києві. За словами Луценка, викрадачів було 10. Їх найняла Партія регіонів, щоб чинити безлад у столиці на час Євромайдану.

22 січня тіло Юрія Вербицького знайшли в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур.

Слідство встановило обставини та особи підозрюваних у вбивстві Вербицького. Більшість із них втекли з України. Організатором злочину вважають Олександра Волкова. 16 квітня його засудили до дев'яти років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювані у вбивстві майданівця Вербицького можуть вийти на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі