вівторок, 27 липня 2021 09:09

Організатора тітушок Крисіна звільнили від кримінальної відповідальності

Організатора тітушок Крисіна звільнили від кримінальної відповідальності
Захисники Крисіна затягували справу та не з'являлися на засідання. Фото: ТСН

Дарницький райсуд Києва звільнив тітушку Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за хуліганство, викрадення і незаконне перешкоджання проведенню мітингів.

Покарання за трьома статтями не застосовуватимуть через закінчення терміну давності, передає ТСН. У справі про наругу над майданівцями на розгляді зараз залишається лише стаття про катування.

Захисники Крисіна затягували справу й не з'являлися на засідання. Вироку Крисін чекає у в'язниці - три роки тому, 13 червня, Апеляційний суд Києва виніс вирок тітушці у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Він дістав п'ять років в'язниці замість чотирьох умовно. У такий спосіб суд задовольнив апеляцію прокуратури й сторони постраждалих на вирок першої інстанції. Мотивація суду полягала, зокрема, у тому, що не було щирого каяття Крисіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про вбивство євромайданівця Вербицького: "слуга народу" контактував із тітушками - екснардеп Луценко

Журналіста В'ячеслава Веремія вбили в ніч на 19 лютого 2014-го. Тоді він їхав із роботи на таксі додому. Журналіст побачив озброєних тітушок у камуфляжі й масках, і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія та пасажирів. Водієві й іншому пасажирові після побиття вдалося втекти. А Веремія сильно побили, після чого вистрілили у спину. Шевченківський райсуд Києва 22 грудня визнав Крисіна винним. Його засудили на чотири роки з випробувальним терміном два роки.

Згідно з вироком суду у справі Крисіна, 17 лютого 2014- року знайомий Крисіна Армен Саркісян доручив йому знайти 200-300 осіб для "охорони громадського ладу" в урядовому кварталі. Крисін зміг зібрати лише 15 людей. Увечері 18 лютого Крисін і тітушки зібралися на Софійській площі, де вже перебувало орієнтовно 200 молодиків. Вони отримали кийки й вирушили на вулиці столиці.

Зараз ви читаєте новину «Організатора тітушок Крисіна звільнили від кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі