середа, 02 липня 2014 17:02

Спецтема: Війна на Донбасі

Під час "перемир'я" бойовики вбили на Донбасі десятки цивільних — Геращенко

Під час "перемир'я" бойовики вбили на Донбасі десятки цивільних — Геращенко
Фото: nvua.net

Мирний план президента про одностороннє припинення вогню був потрібен Україні для перегрупування армії на Донбасі. Про це під час круглого столу заявила уповноважений президента по мирному плану Ірина Геращенко, передає кореспондент Gazeta.ua.

Вона зауважила, що успішність мирного плану доводить перший день після оголошення продовження АТО. Коли українські військові відвоювали у терористів кілька населених пунктів та заповнили "дірку" на кордоні. "За три тижні після інавгурації це була найбільша за всю історію України військова операція, коли було відновлено контроль над територією у 289 км", зазначила Геращенко.

Вона також заявила, що за останні три тижні в зону АТО доставили 8 тисяч бронежилетів та іншої техніки.

Геращенко зазначила, що за 10 днів, коли з українського боку був припинений вогонь, терористи 107 разів порушували мир, більше 30 військових загинули, були десятки загиблих серед цивільного населення, серед них одна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Під час "перемир'я" бойовики вбили на Донбасі десятки цивільних — Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі