середа, 11 травня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час оборони Азовсталі загинули двоє героїв

У боях за Маріуполь під час оборони Азовсталі загинули двоє українських героїв - одесити, бійці полку "Азов" Віталій Блажко та Станіслав Узіков.

Про це повідомив одеський сайт Vgorode.

Герої загинули 8 травня.

Віталій Блажко ("Хват") навчався в Академії внутрішніх військ МВС України. Служив у полку "Азов" і захищав Україну після початку війни на Донбасі 2014 року.

  Віталій Блажко воював за Україну з 2014 року.
Віталій Блажко воював за Україну з 2014 року.

"Віталій Блажко був сміливим воїном, назавжди залишиться в строю "Азова" і назавжди буде у пам'яті як справжній воїн та командир", - написав у Facebook представник "Азова" Валерій Нестерук.

Віталій Блажко був повним кавалером ордена "За мужність". Під час боїв на Світлодарській дузі 2019 року він частково втратив ступні - але після протезування повернувся на фронт. Під час боїв за Маріуполь отримав четверте поранення. На його рахунку, кажуть побратими, - величезна кількість знищених окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборона Азовсталі: у бою загинув поет Сергій Скальд

Станіслав Узіков ("Ріхтер") останні два з лишком місяці воював за Маріуполь.

  Станіслав Узіков загинув в бою
Станіслав Узіков загинув в бою

"Націоналіст, боєць "Азова", просто хороший хлопчина. Так ти і не закінчив свій великий піший перехід до Румунії", - згадують про загиблого воїна.

Обидва мужні захисники загинули в бою, зі зброєю в руках, захищаючи свій народ і свою землю.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Захисники перебувають на Азовсталі.

Під час евакуації цивільних громадян 6 травня від російських обстрілів загинули троє українських воїнів, ще шестеро поранені.

Усіх жінок, дітей і людей похилого віку із заводу евакуювали, сказали в уряді.

Українські військові готові здатися третій стороні й залишатися в цій країні до завершення війни. Азовсталь обстрілюють авіацією.

Зараз ви читаєте новину «Під час оборони Азовсталі загинули двоє героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі