вівторок, 24 жовтня 2023 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Перевершили найсміливіші очікування": Данілов натякнув на нові поставки ракет ATACMS

"Перевершили найсміливіші очікування": Данілов натякнув на нові поставки ракет ATACMS
Секретар РНБО Олексій Данілов натякнув на нові поставки Україні американських балістичних ракет ATACMS. Фото: Kyodo News

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов натякнув на нові поставки Україні американських балістичних ракет ATACMS.

Він також зізнався, що перше застосування ATACMS Україною перевищило найсміливіші очікування. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, чи можуть ЗСУ очікувати на збільшення поставок далекобійних ракет ATACMS.

Він також розповів про можливе отримання від Німеччини ракет TAURUS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В когось буде горіти одне місце": Данілов сказав, до якого часу Україна отримуватиме ATACMS

"Дуже хотілось би, щоб німецька сторона прийняла позитивне рішення", - прокоментував Данілов.

Що стосується ATACMS, він зауважив, що коли Україна почала отримувати ці ракети, то "перша партія, яка була, і застосування першої партії - перевищило всі очікування".

"Після цього зменшились атаки гелікоптерів на наші війська. Більше того, велика частина гелікоптерів, яка перебувала на території Криму, взагалі зараз звідти втекла. ATACMS працюють і будуть надалі працювати", - підкреслив Данілов.

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області і під тимчасово окупованим Луганськом. Було уражено гелікоптери та обладнання аеродромів. Українські воїни використали для ударів далекобійні ракети ATACMS.

США передали Україні близько 20 ракет ATACMS. Їх не можна буде використовувати для атак на територію Росії, передає The New York Times із посиланням на двох західних посадовців.

Зараз ви читаєте новину «"Перевершили найсміливіші очікування": Данілов натякнув на нові поставки ракет ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі