середа, 18 жовтня 2023 14:54

Україні передали близько 20 ракет ATACMS - ЗМІ

Україні передали близько 20 ракет ATACMS - ЗМІ
ATACMS не будуть використовувати по території Росії. Фото: eastnews.ua

США передали Україні близько 20 ракет ATACMS.

Їх не можна буде використовувати для атак на територію Росії, передає The New York Times із посиланням на двох західних посадовців.

"Після численних повідомлень про те, що було прийнято рішення про постачання зброї, її доставка здійснювалася в таємниці через побоювання, що вона може бути атакована Росією під час ввезення в країну. Крім того, Україна хотіла спробувати застати росіян зненацька", - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи отримає Україна нові ракети ATACMS: у Пентагоні прокоментували

ATACMS є касетним боєприпасом. Він розкидає 950 маленьких бомб, здатних вразити велику територію.

"Наразі незрозуміло, наскільки ця ракетна система змінить ситуацію на полі бою; інша зброя, надана Заходом, в тому числі танки, забезпечила лише незначну перевагу у війні, яка затягнулася на довгі місяці. А версія ракети, надіслана Сполученими Штатами, остання велика система, яку Україна хотіла отримати від США, має обмежений радіус дії", - додали журналісти.

Американські офіційні вказали, що ця зброя може досягти майже всіх основних баз, які Росія використовувала для повітряної підтримки і постачання своїх військ в Україні.

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області і під тимчасово окупованим Луганськом. Було уражено гелікоптери та обладнання аеродромів.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що українські воїни використали для ударів далекобійні ракети ATACMS.

Президент Володимир Зеленський подякував США за надані ракети.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео з першим запуском цих ракет.

Зараз ви читаєте новину «Україні передали близько 20 ракет ATACMS - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі