субота, 05 листопада 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Передбачити дії Путіна складно ‒ в ISW оцінили ймовірність російського ядерного удару

Передбачити дії Путіна складно ‒ в ISW оцінили ймовірність російського ядерного удару
На думку аналітика Інституту вивчення війни (ISW) Катерини Степаненко, Володимир Путін залякує Захід ядерною зброєю. Фото: pravda.com.ua

Президент РФ Володимир Путін намагається залякати Захід, погрожуючи ядерною зброєю.

Ці погрози не нові у риториці Кремля, а роблять їх здебільшого для внутрішньої аудиторії. Разом з тим, дії російського диктатора, все ж таки, передбачити складно. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла аналітик американського Інституту вивчення війни (ISW) Катерина Степаненко.

За її словами, зусилля Путіна щодо мобілізації та спроб просунутися на Бахмутському напрямку свідчать, що він фокусується на використанні конвенційних озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній країні ЄС погодились, що Путін – терорист

"В іншому випадку, якщо буде застосовано тактичну ядерну зброю, треба розуміти, що тоді російські війська не зможуть просунутися на вражену цією зброєю територію. Я вважаю, що його риторика знову таки спрямована на залякування Заходу прямо зараз. Західні медіа хапаються за якісь дрібниці в його виступах", ‒ каже Степаненко.

Вона нагадала, що російський диктатор уже 20 років озвучує ядерні погрози.

"Він не каже конкретно, що Росія це робитиме, але нагадує, що в нього є на це влада. Також це використовується і у внутрішньополітичних цілях. Соловйов та інші російські пропагандисти повторюють це. У минулому ми чули дикі заяви від Жириновського, який говорив про знищення самих США. Це свого роду путівник, яким йдуть росіяни", ‒ сказала Степаненко.

Стосовно реакції Заходу, то, за словами аналітика, НАТО має пункт, який стосується ядерного стримування. І Путін це розуміє.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін виступає проти застосування ядерної зброї Росією у війні проти України. Про це він сказав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, повідомляє Bloomberg. Цзіньпін вказав, що необхідно не допустити ескалації війни Росії проти України у вигляді ядерної загрози.

Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Передбачити дії Путіна складно ‒ в ISW оцінили ймовірність російського ядерного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі